پنج شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

اطلاعات جالبي از فعاليت اينترنتي و وايبري ايراني‌ها/ هموطنان در بالاي ليست

وايبر

سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۳ - ۱۲:۳۵:۰۰


مرکز الکسا (Alexa) يکي از معتبرترين مراکز امتيازدهي به سايت هاي اينترنتي توضيح داده است که ايراني ها بزرگترين گروه مخاطبان وايبر را در جهان تشکيل مي دهند و به عبارت ديگر، بزرگترين گروه اعضاي وايبر ايراني هستند.

وايمکس نيوز-روزنامه ايران نوشت: مرکز الکسا (Alexa) يکي از معتبرترين مراکز امتيازدهي به سايت هاي اينترنتي توضيح داده است که ايراني ها بزرگترين گروه مخاطبان وايبر را در جهان تشکيل مي دهند و به عبارت ديگر، بزرگترين گروه اعضاي وايبر ايراني هستند.

صفحه شخصي «محمدجواد ظريف» وزير امور خارجه ايران در فيس بوک بيش از 900 هزار بار لايک شده است و اين درحالي است که صفحه «ديويد کامرون» نخست وزير بريتانيا در فيس بوک تنها 2500 کاربر آن را لايک کرده اند.

مرکز Alexa اعلام کرده است که هم اکنون 5 ميليون ايراني در WhatsApp عضو هستند و البته با توجه به اينکه روزانه يک ميليون کاربر جهاني به مجموع مشترکان اين ابزار اضافه مي شود،پيش بيني شده است که به همين نسبت بر تعداد ايراني هاي فعال در WhatsApp هم افزوده شود.

مرکز Annenberg بر اساس مطالعه خود دريافته است که از هر 10 ايراني عضو فيس بوک 8 نفر به کمک سرويس VPN وارد اين شبکه اجتماعي مي شوند.

مرکز ارتباطات Annenberg وابسته به دانشگاه پنسيلوانيا مطالعه اي را درباره حضور شبکه هاي اجتماعي در ايران انجام داد که بر اساس آن گفته مي شود پيچيدگي و پويايي در شبکه هاي اجتماعي در کنار سياست هاي ارتباطي و فرهنگ ايراني باعث شده است جوانان براي حضور در اين فضاها الگوهاي متفاوتي را در اختيار بگيرند.در اين مطالعه 188 کاربر ايراني عضو فيس بوک بين سنين 18 تا 64 سال حضور داشتند که 85 درصد آنها اعلام کردند بيش از دو سال است از اين شبکه اجتماعي استفاده مي کنند.

گروه سني 30 تا 39 سال مخاطبان اصلي اين بررسي بودند که 38 درصد آن را تشکيل مي دادند و البته بخش اعظم اين افراد با درصد مشابه صاحب مدرک ليسانس بودند.در پايان اين نظرسنجي مشخص شد 63 درصد کاربران ايراني مبتني بر خدمات اينترنتي پهن باند با سرعت بالاتر از 128 کيلوبيت برثانيه وارد شبکه هاي اجتماعي مي شوند،20 درصد از وايمکس استفاده مي کنند و 17 درصد با سرعت کمتر از 128 کيلوبيت برثانيه شبکه هاي اجتماعي را در اختيار مي گيرند.

همچنين گفته شد 97 درصد کاربران ايراني با رايانه شخصي،33 درصد با تلفن همراه و 16 درصد هم به کمک رايانه لوحي وارد فيس بوک مي شوند. بيشتر اين افراد در منزل خود خدمات شبکه هاي اجتماعي را مورد استفاده قرار مي دهند و 42 درصد هم در محل کار در اين فضا حضور مي يابند، اما آنچه که بيش از اين يافته ها مورد توجه قرار گرفت،افزايش حضور کاربران ايراني در شبکه هاي اجتماعي طي چند سال اخير بود.

محققان مرکز Annenberg به اين نتيجه رسيدند که با وجود مسدود بودن بسياري ازشبکه هاي اجتماعي،حضور ايراني ها در فضاهايي از جمله فيس بوک،توئيتر،اينستاگرام و البته شبکه هاي ارتباطي اينترنتي مانند Viber،WhatsApp و...بوضوح ديده مي شود و حتي در برخي موارد کاربران ايراني مخاطبان اصلي اين شبکه ها را تشکيل مي دهند.

مرکز Annenberg بر اساس مطالعه خود دريافته است که از هر 10 ايراني عضو فيس بوک 8 نفر به کمک سرويس VPN وارد اين شبکه اجتماعي مي شوند و البته يک سوم آنها از ناامن بودن اين ابزارهاي فيلترشکن آگاهي دارند.طبق آمارهاي منتشر شده از سوي اين مرکز تحقيقاتي، 59 درصد کاربران ايراني روزانه چند بار سراغ صفحه شخصي خود در فيس بوک مي روند،27 درصد روزي يک بار اين کار را انجام مي دهند و 6 درصد هم در طول هفته 3 تا 5 بار به اين شبکه اجتماعي سر مي زنند.همچنين گفته شد 32 درصد اين افراد در طول هفته بيش از 10 ساعت را به حضور در فيس بوک اختصاص مي دهند،19 درصد هفته اي 5 تا 10 ساعت در فيس بوک حضور مي يابند و 18 درصد هم يک تا 3 ساعت از هفته خود را صرف گشت وگذار در فيس بوک مي کنند.

الکسا(Alexa) به عنوان يکي از معتبرترين مراکز امتيازدهي به سايت هاي اينترنتي جهان فيس بوک را صدوشصت و پنجمين سايت محبوب براي کاربران ايراني مي داند و مرکز Innovation Is Everywhere نيز اعلام کرده است 2/83 ميليون مشترک تلفن همراه در ايران وجود دارد،ضريب نفوذ اينترنت در کشور 55 درصد است،58 درصد کاربران اينترنتي ايران عضو فيس بوک هستند و ايران بزرگترين بازار اينترنتي خاورميانه را در اختيار دارد.اين مرکز همچنين مي گويد،در حالي که صفحه شخصي «محمدجواد ظريف» وزير امور خارجه ايران در فيس بوک بيش از 900 هزار بار لايک شده است،تنها 250 هزار کاربر صفحه «ديويد کامرون» نخست وزير بريتانيــا در فيس بـوک را لايـک کرده اند.

از آنجايي که فيس بوک در ايران فيلتر است،سيستم تبليغات هوشمند اين شبکه اجتماعي کاربران ايراني را مورد هدف قرار نمي دهد.با اين وجود گفته مي شود 4 ميليون ايراني در فيس بوک عضو هستند.از ديگر آمارهاي منتشر شده در اين زمينه،گفته مي شود 2 درصد از تمام هواداران صفحه شخصي اتومبيل هاي لامبورگيني در فيس بوک معادل 135 هزار نفر ايراني هستند، 5/1 درصد از هواداران برند Gucci در فيس بوک را ايراني ها تشکيل مي دهند و 3 درصد از هواداران برند Versace هم ايراني هستند.

وايبر يکي از چند ابزار موبايلي محبوب است که امکان ارسال پيامک و تماس هاي رايگان اينترنتي را براي کاربران فراهم مي کند.مرکز عرضه کننده خدمات اينترنتي وايبر سال گذشته به قيمت 900 ميليون دلار به شرکت ژاپني Rakuten فروخته شد و هم اکنون گفته مي شود که ابزار مربوطه 280 ميليون مشترک را در سراسر جهان پوشش مي دهد که بيش از 100 ميليون نفر از آنها به صورت ماهانه از خدمات وايبر بهره مي برند.

اين ابزار که هنوز فيلتر نشده است بين کاربران ايراني محبوبيت فراواني دارد و از آنجايي که استفاده از اينترنت همراه و گوشي هاي هوشمند در ايران رونق گرفته است،تعداد مشترکان ايراني که از وايبر استفاده مي کنند هم طي چند ماه گذشته افزايش يافته است.

مرکز Alexa رتبه پايگاه اينترنتي ارائه دهنده خدمات وايبر بين سايت هاي محبوب ايراني را 764 و رتبه جهاني آن را 5 هزار و 631 معرفي کرده است.با همين رتبه Alexa توضيح داده است که ايراني ها بزرگترين گروه مخاطبان وايبر را در جهان تشکيل مي دهند و به عبارت ديگر، بزرگترين گروه اعضاي وايبر ايراني هستند.در بررسي هاي اين مرکز امتيازدهي اينترنتي اعلام شده است که 1/11 درصد از تمام مشترکان سرويس پيام رسان وايبر ايراني هستند و پس از آن امريکايي ها با 2/7 درصد قرار گرفته اند.

شرکت فيس بوک اوايل سال 2014 ميلادي اعلام کرد مرکز ارائه خدمات ارتباطي WhatsApp را 19 ميليارد دلار خريداري کرده است و همچنان قصد دارد امکانات آن را با همان نام در اختيار کاربران بگذارد.ابزار WhatsApp به عنوان محبوب ترين سيستم پيام رسان اينترنتي جهان 600 ميليون مشترک دارد و تنها 5 سال از زمان تولد آن مي گذرد.

اين طــور که آمارهـــا نشان مي دهند،WhatsApp در ايران به اندازه وايبر محبوبيت ندارد و آفريقاي جنوبي به نسبت جمعيت خود بزرگترين گروه مخاطبان آن را در جهان تشکيل مي دهد. از بين همه ساکنان کشور آفريقاي جنوبي 79 درصد عضو WhatsApp هستند و پس از آن آرژانتيني ها،مالزيايي ها و هنگ کنگي ها بزرگترين گروه مخاطبان را تشکيل مي دهند. البته از نظر تعداد کاربر، هندي ها بيش از ديگر اقوام در WhatsApp حضور دارند.

مرکز Alexa اعلام کرده است که هم اکنون 5 ميليون ايراني در WhatsApp عضو هستند و البته با توجه به اينکه روزانه يک ميليون کاربر جهاني به مجموع مشترکان اين ابزار اضافه مي شود، پيش بيني شده است که به همين نسبت بر تعداد ايراني هاي فعال در WhatsApp هم افزوده شود.

شبکه اجتماعي توئيتر که از مارس 2006 فعاليت خود را آغاز کرده است 274 ميليون مشترک فعال دارد و از سال گذشته نام خود را در ليست 10 سايت اينترنتي محبوب جهان قرار داده است.تعداد مشترکان توئيتر در سال 2014 ميلادي 4/24 درصد افزايش يافته است و بيشتر مخاطبان آن در بازارهاي نوظهور و کشورهاي درحال توسعه قرار دارند.

*توئيتر هيچ آمار دقيقي از تعداد مشترکان ايراني خود اعلام نکرده است والبته Alexa نيز Twitter. com را در ليست 500 سايت اينترنتي محبوب ايراني ها قرار نداده است و به همين خاطر مي توان نتيجه گرفت محبوبيت اين شبکه اجتماعي نسبت به رقبا براي ايراني ها کمتر است.

به هر حال،بايد به اين مسأله توجه داشت که خوب يا بد،کاربران ايراني در شبکه هاي اجتماعي حضور دارند و فيلتر کردن آنها باعث کاهش حضور ايراني ها در اين قبيل فضاها نشده است.

دیدگاه ها و نظرات :

captcha
ارسال
اشتراک گذاری مطالب

آخرین مطالب آرشیو

پربیننده‌ترین مطالب آرشیو